Kadinim.

Kadinim. Zor zanaat kadin olmak. Bilirim. Kadinim, adini Selma koydum.

Yorulursun be kadinim. Zordur tasidigin kimlikler. Zordur omzundaki yukler. Sirtin kamburlasir. Tasidigin beden agirdir kadinim. Korumak zorundasindir. Kimlikler kadinim, ana olmak, es olmak, kardes olmak, abla olmak, evlat olmak. Ah be kadinim. Hepsinde de birinin bir seyi olmak var kaderinde. Selma, dinleme sen onlari. Biri olma, hepsi ol. Bir tek kadin olma Selma, insan ol.

Yaptigin isi adam akilli yapma  Selma. Adam gibi sevme Selma. Birinin bir seyi olma Selma. Sen birak onlari, sen gel kadinim ol Selma.

Meme ucun gozukmesin kadinim. Giyme, memelerine baktiracak seyler Selma. Bacak aran en kiymetlin Selma, senden baska herkese dert. Tek seyin var derler sana Selma. Derler ki, “Selma, namusuna sahip cik.” Sen dinleme kadinim. Namus iki bacak arasinda degildir.

Derler ki, “Selma, arkandan laf ettirme.” sen aldirma kadinim. Guldun diye konusacaklarsa, birak onlar konussun. Kirmizi rujunsa kusurun, yuzunu boya kirmiziya Selma. Yirtmacli eteginse namussuzluk, birak hic giyme Selma.

Selma. Dinleme sen onlari. Gitme erken yasta. Cocuk ol Selma. Oyuncaklarin olsun. Gercek bebeklerin olmasin daha 15inde Selma. Sen oyuncaklarla oynayacak yastayken, bebek emzirme Selma. Memelerin sadece senin olsun 15inde Selma. Memelerin hep senin olsun. Cok kucuksun, emzirme Selma.

Buyu Selma. Buyu. Okudugun kitaplara konu ol sonra. Yazilan satirlarda gecsin adin. Sayfalar dolusu yazsinlar seni Selma. Baban olsun arkanda. Kucuk yasta buyume Selma. Baban, tutsun okul yolunda elini.

Kardeslerin olsun Selma. Seni korumasinlar. Senden sorumlu olmasinlar Selma. Laf, soz gelmesin diye seni kapilar arkasina kilitlemesinler Selma. Elinden tutsun kardeslerin, seninle gogus gersinler. Komsunun oglunu sevdin diye, kursun izleri birakmasinlar bedeninde Selma.

Sev Selma. Bir adami  sev, bir kadini sev. Onu sen sevdin diye sevsinler Selma. Demesinler, olmaz. Oyle bir sev ki Selma, hem sana, hem nasil sevdigine vurulsunlar. Oyle bir vurulsunlar ki, “Selma gibi sevmek” lisana eklensin.

Herkes, “Selma gibi” sevsin, kadinim. Oyle bir kadin ol ki, “Selma gibi kadin”lar desinler. Herkes Selma gibi olmanin ne oldugunu konussun, kadinim.

Kadinim. Dinleme sen onlari.

Sen sadece Selma ol. Ahmet’in ablasi, Mehmet’in karisi, Veli’nin kizi olma.

Sen Selma ol kadinim. Sadece Selma.

Kadinim.

Gunun mutlu olsun.

r.

8.3.17

*Saat 5 te yumdum gozlerimi. 11 e kuruluydu alarm. 9 da calmis telefonum, sessizde. O susar susmaz, uyanmisim kabustan. Korkuyla sarilmis telefona, aramisim babami. “Iyi misiniz, noldu sabah sabah?” diye aramisim geriye. “Ruyam, kadinlar gunun kutlu olsun canim kizim” diye aramis babam.

Leave a comment